Petra Vrkljan

terapeut, edukator, supervizor

Certificirani supervizor (Leeds Beckett Universtiy, Engleska)

Certificirani terapeut igrom (Canterbury Christ Church University, Engleska)

BSc. psihologija i francuski jezik (Oxford Brooks University, Engleska)

Međunarodni član – Play Therapy International i Academy of Play and Child Psychotherapy

Registrirani član – Register of Play and Creative Arts Therapists

Osnivač i predsjednica Centra – Terapija igrom “Damara” u Zagrebu od 2013.

U kontinuiranoj stručnoj superviziji od 2013. godine.

Rođena sam 1976. godine u gradu Northampton, u centralnoj Engleskoj. Odrastam u Zagrebu do povratka u Englesku 1991., gdje završavam srednjoškolsko obrazovanje. Vođena dubokim interesom boljeg razumijevanja svog i tuđeg psihološkog funkcioniranja, odnosa i obiteljske dinamike, 2001. godine stječem diplomu u području psihologije i francuskog jezika na Oxford Brooks Sveučilištu u Oxfordu. Od 2003. godine u Londonu radim u Centru za rehabilitaciju odraslih osoba s psihičkim poteškoćama. Ondje, kroz terapijski rad s pacijentima, otkrivam učinkovitost primjene kreativno-ekspresivnih tehnika u razrješavanju emocionalnih i bihevioralnih poteškoća.

2006. godine, povratkom u Zagreb, započinjem rad s djecom, isprva kroz organizaciju i vođenje dječjih kreativnih radionica u udruzi Sunce, kasnije kroz rad s djecom s poteškoćama u učenju u Američkoj međunarodnoj školi. Potaknuta ponovnim uvidom u efikasnost kreativno-ekspresivnih tehnika, počinjem ih sve više primjenjivati u svom radu.

2014. godine stječem diplomu iz Terapije igrom preko Play Therapy UK (PTUK) i Academy of Play and Child Psychotehrapy (APAC) u Engleskoj. Iste godine otvaram Centar – Terapija igrom “Damara” u Zagrebu, gdje radim s djecom u dobi od 3 do 12 godina i njihovim roditeljima / skrbnicima. Pozvana od strane vrtića koji bilježe napredak u socio-emocionalnom razvoju djece s kojom radim, kreiram i počinjem provoditi edukacije primjene terapijskih tehnika u radu odgajtelja.

2022. godine preko PTUK i APAC stječem diplomu supervizora terapeuta igrom i ekspresivno-kreativnih terapija. Supervizije provodim online i uživo, s terapeutima u Hrvatskoj i inozemstvu. Nakon više od 10 godina rada s djecom i roditeljima kroz modalitet terapije igrom, uživam u stvaranju sigurnog i podržavajučeg prostora za razvoj drugih terapeuta kroz supervizijski rad.